Praha,
01
Říjen
2019
|
16:39
Europe/Amsterdam

Vítězit na rozmanitějším terénu: Dunlop uvádí na trh zcela nové Geomax MX53

  • Velmi vysoká výkonnost na širší škále různých terénních podmínek než v případě předchozích pneumatik MX52.
  • Navrženy pro udusaný povrch se skvělým záběrem ve středně těžkých podmínkách.
  • Doplňují pneumatiky střední kategorie Geomax MX33, které vyhrávají závody MXGP a supercross.
  • Patentovaná technologie značky Dunlop pozvedá užitné vlastnosti pneumatik na novou úroveň.

Dunlop uvádí na trh pneumatiky Geomax MX53, které nahrazují motokrosové pneumatiky pro pevný terén MX52. Nové MX53 jezdcům nabízejí nejvyšší výkonnost ve své třídě na širší škále různých povrchů, než jakou pokrývala předchozí generace. V širokém portfoliu pneumatik Geomax značky Dunlop se nacházejí mezi MX71 určenými do „extra tvrdého“ terénu a velmi všestrannými MX33.

Historie vítězství v závodech

Letošní sezóna byla pro jezdce na pneumatikách Dunlop Geomax neobyčejně úspěšná. Cooper Webb (KTM) vyhrál titul AMA Supercross v mistrovství, jehož všichni účastníci letos jezdili na pneumatikách Dunlop. Stejně zabodoval Eli Tomac (Kawasaki) v mistrovství Pro Motocross Championship v severní Americe. V motokrosovém mistrovství světa FIM World MXGP Championship vyhráli posledních pět závodů jezdci Dunlop a jezdci KTM Max Anstie a Glenn Coldenhoff předvedli v závěrečných momentech sezóny neuvěřitelnou formu. Mistrovství světa žen dominovala Courtney Duncan na své Kawasaki a Amandine Verstappen vyhrála pro Yamahu závody Dutch GP.

Tak rozsáhlý přehled úspěchů ukazuje, jak se může široká řada různých motorek skvěle doplňovat s pneumatikami Dunlop Geomax. Jsme hrdí na to, že na většinu úspěchů jezdci dosáhli na standardních pneumatikách Geomax MX33 z běžného prodeje, a věříme, že stejné to bude i s MX53 na okruzích s pevným povrchem. Pneumatiky MX53 se ve stadiu vývoje dolaďovaly ve vrcholných závodech sezón 2018 a 2019 a plně se v nich osvědčily,” řekl Luca Davide Andreoni, marketingový manažer Dunlop Motorcycle Europe.

Pneumatiky Dunlop Geomax MX53 zavádějí řadu nových technologií, které je předurčují pro vítězství na velmi široké škále různých terénů.

Lepší absorpce nárazů a nižší hmotnost: zcela nová konstrukce

Konstrukce kostry pneumatik zahrnuje pokročilé řešení patky značky Dunlop - Advanced Apex Design. Právě to je jedním z tajemství úspěchů MX33, protože nabízí vynikající úroveň absorpce nárazů, stabilní tuhost bočnice a hladší jízdu, která jezdci přináší pocit pevnější kontroly. A co je zvláště důležité, toto vše zvládá, aniž by jakkoli zvyšovala hmotnost pneumatiky.

Záběr, odolnost a sebedůvěra: revoluční dezén běhounu

Testy společnosti Dunlop prokázaly pokrok ve výkonnosti pneumatik MX52 na tvrdém terénu, ale ještě větší nárůst zjistily na středně tvrdém povrchu. To je částečně dáno zcela novým dezénem běhounu.

Dezén podkovovitého tvaru na předních pneumatikách nabízí lepší brzdné vlastnosti, protože se jeho drápovité bloky do tvrdého terénu více zarývají. Bloky jsou navíc o1 milimetr vyšší než u předchozí generace. To by se normálně projevilo na ztrátě stabilitě, ale Dunlop mezi bloky přidal spojníky, čímž pneumatikám zajistil stabilní výkonnost a vyšší odolnost.

Zadní pneumatiky mají výrazné, nepravidelně rozmístěné dvojice bloků. Zaručují silný záběr a lepší akceleraci – což je kruciální pro co nejrychlejší výjezd ze startovního pole! Rozestupy mezi bloky Dunlop optimalizoval tak, aby zajistily záběr na měkčím terénu, ale současně si udržely výkonnost i na pevnějším, upěchovaném povrchu. Luca Andreoni k tomu uvedl: „Cíl všestrannější výkonnosti zůstal stejný i pro pneumatiky MX53. Víme, že podmínky se mohou měnit okruh od okruhu, a dokonce zatáčku od zatáčky, proto stále stavíme na vítězné filozofii našich pneumatik MX33 – výkonnosti na špičkové úrovni v co nejširším rozsahu.”

V zájmu větší sebejistoty jezdců při různých stupních náklonu dovoluje patentovaná technologie značky Dunlop – Progressive Cornering Block – možnost ohybu každého jednotlivého bloku. Výsledkem je větší počet záběrových hran při vysokém zatížení v zatáčkách.

Nová směs – pevnost a odolnost

Úsilí o zvýšení všestrannosti pneumatik MX53 si vyžádalo i vývoj zcela jiné směsi než u MX52. Pokročilý mix různých směsí obsahuje vysoký počet molekulárních částic polymeru a přináší výsledkem větší pevnost, a tedy i vyšší životnost díky zvýšením odolnosti vůči střihu.

Řada Geomax: ucelenější než kdykoli dříve

Můžeme být skutečně pyšní na všechnu práci a společný vývoj s vítěznými týmy a jezdci z celého světa na vytvoření tak fantastického výrobku a výrobního programu. Naším konečným cílem je dodávat nejlepší pneumatiky pro jezdce, s nimi máme společnou vášeň pro motokros a snahu o stále lepší výsledky. Po přidání MX53 je nyní naše řada Geomax ucelenější, než byla kdykoli dříve,” dodal Luca Andreoni.

Dunlop Geomax MX53 jsou na trhu v šesti rozměrech předních a jedenácti rozměrech zadních pneumatik.

Dunlop Europe

Dunlop Europe je jedním z předních světových výrobců motocyklových pneumatik s působivou historií úspěchů ve světě sportovních motocyklů. Dunlop Europe je technickým partnerem týmů Suzuki Endurance Race Team a Honda Racing v závodech Mistrovství světa endurance, oficiálním dodavatelem pneumatik pro šampionáty Mezinárodní motocyklové federace Moto2 a Moto3 a historicky nejúspěšnější značkou v závodě Isle of Man TT. V terénu je Dunlop značkou vítězů a mistrů velkých cen v motokrosu.

Pro více informací navštivte www.dunlop.eu nebo sledujte twitterový účet @DunlopMoto