Praha,
05
Březen
2020
|
14:43
Europe/Amsterdam

Král cest do práce. Dunlop ScootSmart vítězí v testu.

Přestože je Dunlop znám hlavně svými vítěznými závodními hypersportovními pneumatikami, německý časopis Scooter & Sport jej nyní vyhodnotil i jako vítěze každodenních závodů do práce[1]. Jeho nejnovější pneumatiku Dunlop ScootSmart vyhlásil za celkového vítěze testu, který od renomovaného periodika současně získává ceněné doporučení k nákupu.

Časopis Scooter & Sport (vydání 1/2020) testoval na modelu Honda Forza 300 (s rozměrem 120/70-15 vpředu a 140/70-14 vzadu) pět značek pneumatik; zaměřil se přitom především na jejich přilnavost za sucha a za mokra a na ovladatelnost.

Testovací tým překvapila přilnavost ScootSmart. „Pneumatiky Dunlop bezpečně drží, i když na hrbol najedete v plném náklonu. Brzdění je velmi stabilní. Na mokrém asfaltu pneumatiky podávají magický výkon a nezvyšují jezdcům tep.“

Testovací jezdci dále ocenili jízdní pocit a zpětnou vazbu pneumatik. „I při jízdě do zatáčky měli lehkou nohu. Ať už se proplétali provozem nebo závodili, řídicí síla byla stále stejná. To je velmi příjemné, protože chování je vždy snadno předvídatelné.”

Skútr může do dojíždění do práce vnést zábavu, ale řada jezdců touží také po pohodlí. Testovací jezdci k tomu poznamenali, že Dunlop ScootSmart vyniká i v této oblasti, a shrnuli to takto: “Pneumatiky ScootSmart jsme si oblíbili jasně nejvíce. Lehká jízda ve vyšších rychlostech, a přitom žádné nevýhody při normální běžné rychlosti.“

Dmitri Talboom, produktový manažer Dunlop Motorcycle Europe, k tomu řekl: „Dunlop uvedl pneumatiky ScootSmart na trh s cílem přenést své znalosti užitných vlastností sportovně-turistických pneumatik na trh pneumatik pro prémiové skútry. ScootSmart má směs s obsahem siliky. Díky tomu mají jezdci na skútrech k dispozici delší kilometrový proběh a výborné jízdní vlastnosti za mokra, za sucha a za zimy. Dezén běhounu je odvozen z řady Dunlop RoadSmart, která zvítězila v mnoha testech, a která přináší na trh s pneumatikami pro skútry originální technologii pro „velké stroje“.“

Dunlop ScootSmart je na trhu v široké škále více než 50 rozměrů.

[1] Scooter & Sport (vydání 1/2020) testoval pneumatiky HEIDENAU K81/K64; MITAS Touring Force SC; PIRELLI Angel Scooter; PIRELLI Diablo Scooter a DUNLOP ScootSmart.

 

Dunlop Europe

Dunlop Europe je jedním z předních světových výrobců motocyklových pneumatik s působivou historií úspěchů ve světě sportovních motocyklů. Dunlop Europe je technickým partnerem týmů Suzuki Endurance Race Team a Honda Racing v závodech Mistrovství světa endurance, oficiálním dodavatelem pneumatik pro šampionáty Mezinárodní motocyklové federace Moto2 a Moto3 a historicky nejúspěšnější značkou v závodě Isle of Man TT. V terénu je Dunlop značkou vítězů a mistrů velkých cen v motokrosu. Na čtyřech kolech je Dunlop nejúspěšnější značkou pneumatik v dějinách závodu Le Mans 24h.

Pro více informací navštivte www.dunlop.eu nebo sledujte twitterový účet @DunlopMoto