Praha,
03
Prosinec
2019
|
14:27
Europe/Amsterdam

Goodyear uvádí na trh řadu nákladních pneumatik OMNITRAC Heavy Duty pro vozidla v náročném provozu

Vývoj inovativních pneumatik byl zaměřen na dosažení vynikajících provozních vlastností na jakémkoli terénu a za všech povětrnostních podmínek

Společnost Goodyear uvádí na trh řadu nákladních pneumatik OMNITRAC Heavy Duty pro nákladní vozidla, která pracují ve smíšeném provozu ve velmi náročných podmínkách; nabízí vyšší odolnost, výkonnost, kilometrový proběh a záběr za všech povětrnostních podmínek[1].

Nová řada byla vyvinuta speciálně pro sklápěčky a další těžká nákladní vozidla, která na krátké vzdálenosti využívají veřejné komunikace, ale převážně pracují v náročných podmínkách nezpevněných cest, jako jsou staveniště, doly a lomy. Nová řada přichází na trh se zárukou Goodyear OMNITRAC[2], která kryje náhodné neopravitelné poškození, a 100% zárukou přijetí kostry k protektoraci.

Loni jsme uvedli na trh naše nové pneumatiky OMNITRAC S a D, které byly vyvinuty speciálně pro vozidla provozovaná ve smíšeném režimu, ale s převahou provozní doby na silnici. Řada Goodyear OMNITRAC Heavy Duty je určena pro vozidla provozovaná naopak převážně na místech s náročným terénem, která však rovněž na kratší vzdálenosti musejí využívat běžné silnice. A Goodyear ORD je zavedená řada našich off-roadových pneumatik, která nabízí vynikající trakci v těch nejextrémnějších podmínkách. Nyní tak nabízíme celé spektrum inovativních produktů pokrývající veškeré pracovní nasazení - od dálnic až po velmi náročné pracovní prostředí. Ucelená nabídka je doplněna individuálně nastavitelnými chytrými řešeními a podporou spolehlivé sítě Truck Force jako integrální součásti naší nabídky na míru střižených služeb pro vozové parky Goodyear Total Mobility.
Maciej Szymanski - ředitel marketingu obchodní jednotky nákladních pneumatik Goodyear v Evropě

Nové pneumatiky OMNITRAC Heavy Duty byly navrženy tak, aby si poradily s ostrými kameny, mokrým povrchem a zablácenými cestami, prudkým stoupáním i výmoly, ale také s pracovním nasazením vyžadujícím vysoký točivý moment, jako u pneumatik řízené nápravy na vozidlech s hydrodynamickým pohonem. Nové pneumatiky OMNITRAC Heavy Duty nabízejí vynikající trakci v náročných aplikacích smíšeného provozu, kterou doplňují o vyšší palivovou účinnost a konektivitu. Díky technologii DuraShield poskytují vyváženou výkonnost a robustnost, která přispívá k dlouhé životnosti běhounu ve smíšeném provozu v náročných provozních podmínkách. Tato nejnovější technologie zahrnuje vybavení exkluzivním svrchním pásem, který zajišťuje mimořádnou odolnost vůči poškození kostry a korozi, což dále zlepšuje protektorovatelnost pneumatik.

Ve srovnání s pneumatikami předchozí řady OMNITRAC MSS II a MSD II poskytují nové pneumatiky vyšší výkonnost, pokud jde o odolnost vůči zadržování kamínků, odlamování a odštěpování, konektivitu a dlouhou životnost; hodnoty valivého odporu a palivové účinnosti se přitom konstruktérům podařilo zachovat nebo i dále zlepšit v souladu s nově navrhovanou legislativou. Označení pneumatik symbolem sněhové vločky ve skalním masivu 3PMSF dokládá vyšší stupeň výkonnosti v zimním období a to, že pneumatiky vyhovují stále přísnějším legislativním předpisům pro zimní pneumatiky.

Návěsové pneumatiky

Nové OMNITRAC S a D Heavy Duty doplňují návěsové pneumatiky Goodyear OMNITRAC MST II 385/65R22.5 a 445/65R22.5 a nabízejí vysoký kilometrový proběh a lepší trakci při použití na silnici mimo ni, vynikající odolnost vůči poškození a vysokou stabilitu.

Delší provozuschopnost

Správná údržba stejně jako přesné monitorování stavbu pneumatik v reálném čase hraje v náročných podmínkách, kterým jsou vozidla ve smíšeném provozu vystavena, zásadní roli. Výkonnost pneumatik nové řady OMNITRAC Heavy Duty lze dále optimalizovat a zbavovat tak správce vozových parků zejména v odlehlých místech a obtížných podmínkách starostí díky systému Goodyear TPMS. Díky pokročilé telematice a unikátním algoritmům společnosti Goodyear může toto řešení konstantně monitorovat pneumatiky a poskytovat okamžitá varovná hlášení v případě, že by tlak v pneumatikách nebo teplota pneumatik překročily přijatelné parametry. Výsledkem může být o 15 % delší doba provozu a o 85 % nižší počet nehod spojených s pneumatikami[3], což má pro provozovatele pozitivní efekt v podobě delší doby provozuschopnosti a snížení nákladů na opravy a prostoje.

Koncept vícenásobného života

Všechny pneumatiky OMNITRAC jsou jak prořezávatelné, tak protektorovatelné a byly vyvinuty na základě konceptu „Multiple Life Concept“ – to dovoluje vozovým parkům co nejlepší možnosti jejich využívání a představuje přínos v podobě snížení kilometrových nákladů a omezování uhlíkové stopy.

Konektivita

Stejně jako všechny ostatní nově uváděné nákladní pneumatiky Goodyear disponují pneumatiky OMNITRAC Heavy Duty technologií radio-frekvenční identifikace (RFID). Konektivitu pro správu pneuhospodářství a sledovací systémy umožňuje čip, který je zabudován přímo do pneumatiky. Symbol RFID na jejich bočnici odrazuje zloděje, jelikož pneumatiku lze vystopovat.

OMNITRAC HEAVY DUTY – Rozměry

Již při uvádění na trh řada pokrývá nejoblíbenější rozměry používané v náročných podmínkách na silnici i mimo ni.

PNEUMATIKY

ROZMĚR

ZÁTĚŽOVÝ INDEX

RYCHLOSTNÍ INDEX

3pmsf

OMNITRAC HD S

12R22.5

152/148

K

ANO

OMNITRAC HD S

13R22.5

156/150

K

ANO

OMNITRAC HD S

315/80R22.5

156/150

K

ANO

OMNITRAC HD D

12R22.5

152/148

K

ANO

OMNITRAC HD D

13R22.5

156/150

K

ANO

OMNITRAC HD D

315/80R22.5

156/150

K

ANO

[1] Všechny zmínky o zlepšení užitných vlastností se vztahují k OMNITRAC MSS II (ve srovnání s OMNITRAC Heavy Duty S) a OMNITRAC MSD II (ve srovnání s OMNITRAC Heavy Duty D).

[2] V duchu všeobecných smluvních podmínek.

[3] Přínos ověřily v roce 2017 testy v reálných podmínkách. Lze jej dosáhnout jen při průběžném sledování všech varovných hlášení a zpráv o o tlaku a teplotě. Skutečné výsledky se pak mohou lišit v závislosti na podmínkách použití pneumatik, četnosti jejich výměny, stylu řízení a správné údržbě pneumatik.

 

O společnosti Goodyear

Goodyear je jedním z největších světových výrobců pneumatik. Společnost zaměstnává přibližně 64 000 pracovníků a své výrobky vyrábí ve 47 závodech v 21 zemích světa. Dvě inovační centra – Akron v Ohiu a Colmar-Berg v Lucembursku - usilují o rozvoj nejmodernějších výrobků a služeb, které stanovují technologické a výkonnostní standardy pro celé odvětví.

Více informací o společnosti Goodyear a jejích produktech najdete na www.goodyear.cz.

download
Goodyear Demo Cut Down July 2019 360