Praha,
07
Listopad
2019
|
11:36
Europe/Amsterdam

Goodyear oficiálním dodavatelem pneumatik pro Land Rover Experience Tour v Národním parku Kavango-Zambezi

Pneumatiky Goodyear Wrangler DuraTrac budou moci prokázat své silné stránky během 2000 kilometrů dlouhé cesty po neupravených afrických cestách na šestnácti vozidlech Land Rover Discovery. Účastníci jízdy přes Národní park Kavango-Zambezi (Kaza) budou na kvality pneumatik Goodyear odkázáni při překonávání dramatického terénu druhé největší přírodní rezervace světa.

Bienální Land Rover Experience Tour se uskuteční v Národním parku Kavango-Zambezi, druhé největší přírodní rezervaci na světě, která se rozprostírá na částech území několika jihoafrických zemí - Angoly, Botswany, Namibie, Zambie a Zimbabwe. Pneumatiky Wrangler DuraTrac budou sloužit na vozech Land Rover Discovery, které v posledních třiceti letech prokázaly svou flexibilitu a odolnost při nespočetných dobrodružných výpravách po celé zeměkouli. Účastníci expedice budou moci obdivovat nedotčený svět zvířat, užívat si chutí domorodé kuchyně a navštívit největší vodopády na světě - Viktoriiny vodopády.

Vedle poznávání jednotlivých zemí se budou moci účastníci expedice seznámit také s místními lidmi a ponořit se do jejich kultury a tradic. Obeznámí se rovněž s iniciativami udržitelného rozvoje a přímo na místě poznají svět ochrany zvířecího světa a přírody. To vše již dříve přesvědčilo Světový fond na ochranu přírody a německou rozvojovou banku KfW, aby národní rezervaci Kaza finančně podpořily.

Pneumatiky Goodyear Wrangler DuraTrac byly vyvinuty tak, aby si poradily i s tím nejnáročnějším terénem, včetně hlubokých písečných přesypů, písečných cest, trnitého buše v savaně a zarostlých kamenitých cest, s nimiž všemi se účastníci po cestě setkají. Při zdolávání off-roadových úseků budou moci řidiči těžit z technologie Goodyear TractiveGroove, která zlepšuje trakci na bahnitém podkladu. Pneumatiky Wrangler DuraTrac byly navrženy tak, aby dokázaly překonávat vysoké překážky, rychle se zbavovat drobných kamínků, nečistot a bláta, automaticky zlepšovat trakci vozidla a boční stabilitu a přitom ještě snižovaly hlučnost jízdy.

„Jsme nadšení, že můžeme pro Land Rover Experience Tour poskytnout naše pneumatiky Wrangler DuraTrac,“ řekl Mike Rytokoski, ředitel marketingu společnosti Goodyear v Evropě. „Znovu se ukazuje, že když chce Land Rover jet se svým vozidly na doraz, sáhne po pneumatikách Goodyear.“

Christian Löer, ředitel marketingu & PR Jaguar Land Rover v Německu: „Naše spolupráce se společností Goodyear trvá již několik desetiletí, už od doby, kdy byly její pneumatiky namontovány na první Range Rover. Nyní dále pokračuje vývojem pneumatik dalších generací pro naše nejnovější modely jako je nový Land Rover Defender. Samo sebou jsme proto nadšení, že nám Goodyear obuje naše vozy Land Rover Discovery i na tuto cestu.”

O Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover s kultovními značkami Jaguar a Land Rover je největším výrobcem osobních vozů ve Velké Británii. Land Rover je přední světový výrobce prémiových vozidel s pohonem všech kol a Jaguar je jednou z nejznámějších značek luxusních sportovních sedanů a sportovních vozů.

Naším posláním je dodávat průkopnické vozy, které budou našim zákazníkům poskytovat zážitky na celý život. Po našich výrobcích je poptávka na celém světě. V roce 2018 Jaguar Land Rover prodal 592 708 vozů ve 128 zemích.

Společnost vytváří téměř 260 tisíc pracovních míst u dealerů, dodavatelů a místních firem. Jsme celým srdcem britská společnost se dvěma hlavními pracovišti výzkumu a vývoje, třemi výrobními závody a centrem výroby motorů ve Spojeném království. Provozujeme rovněž závody v Číně, Brazílii, Indii, Rakousku a na Slovensku.

Od roku 2020 budou mít všechny modely Jaguar a Land Rover elektrickou variantu, aby si mohli zákazníci vybírat. Zavedeme portfolio elektrifikovaných modelů napříč celou naší výrobní řadou, elekrických, plug-in i hybridních modelů souběžně s vozy s nejnovějšími vznětovými a zážehovými motory.