Kontich,
06
december
2019
|
16:00
Europe/Amsterdam

Goodyear lanceert nieuwe OMNITRAC Heavy Duty Truckbanden

Innovatie bandenserie voor rijden onder zware omstandigheden bij alle weers- en terreincondities

Goodyear komt met een nieuwe bandenserie die speciaal is ontwikkeld voor trucks die rijden onder de meest zware omstandigheden. De OMNITRAC Heavy Duty Truckbanden bieden het beste op het gebied van duurzaamheid, efficiency en kilometrage.

De nieuwste generatie van deze bandenserie is speciaal ontwikkeld voor kiepwagens en andere heavy-duty trucks die korte afstanden rijden op zowel de openbare weg als op onverhard (bouw)terrein. Ook voor deze nieuwe varianten geldt de Goodyear OMNITRAC garantie*, die enerzijds de schade dekt als een band niet meer bruikbaar is door een incident, of anderzijds zorgdraagt voor een snelle herprofilering.

De nieuwe OMNITRAC Heavy Duty Truckbanden zijn speciaal ontwikkeld om optimaal te presteren op natte oppervlaktes, ruw terrein met scherpe stenen, modderige wegen of steile hellingen. De DuraShield technologie zorgt voor een optimale balans van alle belangrijke eigenschappen, met een hoofdfocus op de duurzaamheid onder zware omstandigheden.

Vergeleken met zijn voorgangers, de OMNITRAC MSS II en MSD II, presteert de nieuwe generatie beter op het gebied van robuustheid, efficiency, duurzaamheid en connectiviteit. De 3PMSF-markering (Three Peak Mountain Snowflake) duidt op verder verbeterde prestaties in de winter.

De OMNITRAC-serie bevat ook speciaal ontwikkelde trailerbanden met dezelfde sterke eigenschappen van de overige banden uit het aanbod.

Last year, we launched our new OMNITRAC S & D tyres, which are specifically developed for vehicles that operate in mixed service and spend the majority of their time on roads. The Goodyear OMNITRAC Heavy Duty range covers trucks predominately operating on sites with severe terrain, but which also drive on-road for short distances.  Goodyear ORD is our established off-road range providing excellent traction in the most extreme conditions. 
Maciej Szymanski - Director Marketing Europe for Commercial Business Unit at Goodyear.

Maximale efficiency en veiligheidMet de introductie van de nieuwe OMNITRAC-banden biedt Goodyear een compleet aanbod van truckbanden voor elke type gebruik, of het nu gaat om lange-afstandsrijden of off-road rijden onder extreme omstandigheden. Goodyear biedt daarnaast een complete one-stop shop via het gerenommeerde Truck Force dealernetwerk en het uitgebreide Goodyear Total Mobility, de all-in mobiliteitsoplossing voor fleetowners.

Het juiste onderhoud en real-time monitoring zijn van groot belang bij banden die onder zware omstandigheden presteren. De prestaties van de nieuwe OMNITRAC Heavy Duty Truckbanden kunnen verder worden verhoogd als ze worden voorzien van Goodyear TPMS-technologie. Deze service maakt het mogelijk om de staat van de banden continu te monitoren en direct te waarschuwen als de bandenspanning of -temperatuur niet meer binnen de gewenste parameters vallen. Het gebruik van deze connected technologie kan resulteren in 15% meer uptime en tot wel 85% minder bandengerelateerde incidenten en dat is niet alleen goed voor de veiligheid, maar ook voor de efficiency.

Net als de overige recent geïntroduceerde Goodyear truckbanden zijn ook de OMNITRAC-banden leverbaar met RFID technologie. De RFID-chips in de banden bieden toegang tot een groot aantal digitale diensten en zijn daarnaast een belangrijk afschrikmiddel voor dieven, omdat ze kunnen worden getraceerd.

Multiple Life Concept

Met het Multiple Life Concept van Goodyear kunnen de levensduur en prestaties van de nieuwe OMNITRAC-banden worden verlengd door een slimme combinatie van herprofilering en loopvlakvernieuwing. Dit leidt niet alleen tot een lagere impact op het milieu, maar ook tot een aanzienlijke verlaging van de bedrijfkosten.

De maten

Bij de lancering zijn direct de meest populaire maten beschikbaar.

We now offer a full spectrum of innovative products covering all applications from on-highway to very challenging working environments. The end-to-end offer is complimented with customizable smart solutions and the support of the reputable Truck Force network as integral part of Goodyear Total Mobility, our tailored value proposition for fleets.
Maciej Szymanski - Director Marketing Europe for Commercial Business Unit at Goodyear.

OMNITRAC HEAVY DUTY – Maten

Bij de lancering zijn direct de meest populaire maten beschikbaar.

Band

Maat

Laadindex

Snelheids
index

3pmsf

OMNITRAC HD S

12R22.5

152/148

K

yes

OMNITRAC HD S

13R22.5

156/150

K

yes

OMNITRAC HD S

315/80R22.5

156/150

K

yes

OMNITRAC HD D

12R22.5

152/148

K

yes

OMNITRAC HD D

13R22.5

156/150

K

yes

OMNITRAC HD D

315/80R22.5

156/150

K

yes

[1] Where improvements are referenced, this is related to the OMNITRAC MSS II (compared to the OMNITRAC Heavy Duty S) and the OMNITRAC MSD II (compared to the OMNITRAC Heavy Duty D).

[2] Terms and conditions apply.

[3] Benefit verified through a real-condition test conducted in 2017. Benefit can only be achieved by consistently following up on pressure and temperature alerts and reports. Actual results may vary depending on utilisation conditions of the tyres, how often the tyres are replaced, driving conditions and proper tyre maintenance.

 

download
Goodyear Demo Cut Down July 2019 360