Kontich,
16
mei
2019
|
16:30
Europe/Amsterdam

Goodyear introduceert nieuwe KMAX GEN-2 en FUELMAX GEN-2 truckbanden

Samenvatting
  • Langere levensduur en een lager verbruik onder alle weersomstandigheden
  • Meer grip onder verschillende laad-en weersomstandigheden

Goodyear introduceert twee hoogwaardige truckbanden. De KMAX GEN-2 en FUELMAX GEN-2 vrachtwagenbanden zijn de nieuwste toevoegingen aan Goodyear Total Mobility. Dit uniek cradle-to-grave aanbod voor wagenparken omvat onder meer een reeks innovatieve producten en diensten, ondersteund door een professioneel servicenetwerk.

Een hoog kilometrage en een laag brandstofverbruik zijn de voornaamste voordelen van deze nieuwe Goodyear truckbanden, speciaal ontwikkeld voor interregionaal- en langeafstandstransport. Andere belangrijke criteria bij de ontwikkeling waren nog hogere gripniveaus gedurende de gehele levenscyclus van de band onder alle weersomstandigheden en de optimale omgang met variërende laadniveaus. De nieuwe KMAX GEN-2- en FUELMAX GEN-2-series vervangen de bestaande KMAX- en FUELMAX -banden.

KMAX GEN-2

De Goodyear KMAX GEN-2 stuur- en aandrijfasbanden garanderen een indrukwekkend kilometrage voor een extra lange levensduur. De voordelen van de KMAX GEN-2 reeks: maximaal 25 procent betere all-weather kwaliteiten, een 15 procent betere bescherming tegen schade en een 5 procent lager verbruik1 terwijl het kilometrage nog net zo hoog is als bij zijn voorganger KMAX.

FUELMAX GEN-2

De nieuwe Goodyear FUELMAX GEN-2 stuur- en aandrijfasbanden bieden een maximaal 10 procent hoger kilometrage, 30 procent betere all-weather kwaliteiten en een lagere geluidsproductie1, maar met dezelfde lage rolweerstaand als de vorige generatie FUELMAX banden.

Verbeterde connectiviteit via RFID

Goodyear, een pionier op het gebied van de nieuwste digitaliseringstrends, voorziet de nieuwe KMAX GEN-2- en FUELMAX GEN-2-banden van radio frequency identification (RFID). Het RFID-zendertje is in de band geplaatst en maakt een eenvoudige identificatie en connectiviteit mogelijk ten behoeve van bandenmanagement- en voertuigvolgsystemen. Het stelt de connectiviteit van de band in staat om te communiceren met een cloud-systeem op individueel serienummerniveau, wat leidt tot een effectief bandenbeheer. Een bijkomend voordeel is de antidiefstalbescherming, aangezien deze banden eenvoudig kunnen worden getraceerd.

3PMSF en lagere CO2-emissie

De nieuwe truckbanden van Goodyear voldoen aan de strenge winterbandwetgeving, en zijn voorzien van het Three-Peak-Mountain-Snow-Flake (3PMSF) label. Dankzij de laagste rolweerstand in het segment dragen de nieuwe KMAX GEN-2 en de FUELMAX GEN-2 bij aan een lagere CO2-emissie van vrachtwagens. Tegelijkertijd leveren de banden nu al een bijdrage aan het naleven van de toekomstige, nog strengere CO2-normen.

De KMAX GEN-2 en FUELMAX GEN-2 banden maken deel uit van Goodyear’s On-Road productsegment. Hiertoe horen ook de FUELMAX PERFORMANCE stuur-, aandrijfas- en trailerbanden voor internationaal vervoer, banden die zich kenmerken door een bijzonder lage rolweerstand.

David Anckaert, Vice President Goodyear Commercial Europe
The KMAX and FUELMAX ranges were originally launched in 2013 to support fleets to lower their operating costs. The new generation of KMAX GEN-2 and FUELMAX GEN-2 tyres offer even more benefits in terms of fuel efficiency, connectivity and enhanced mileage in all weather conditions. Today we see the need for a more balanced performance in inter-regional and long-haul applications enabling a fluent and efficient daily operation. The new line up offers fleet owners the possibility to further decrease the Total Cost of Ownership.
David Anckaert, Vice President Goodyear Commercial Europe
Bekijk Traction Side-by-side
Traction Side-by-side
Bekijk Wet-Handling-Timelapse
Wet-Handling-Timelapse
Bekijk Laurent Colantonio – Tire Technology Director EMEA, Goodyear KMAX GEN 2 B-Roll
Laurent Colantonio – Tire Technology Director EMEA, Goodyear KMAX GEN 2 B-Roll
Bekijk Laurent Colantonio – Tire Technology Director EMEA, Goodyear FUELMAX GEN 2_FINAL
Laurent Colantonio – Tire Technology Director EMEA, Goodyear FUELMAX GEN 2_FINAL