Kontich,
29
augustus
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Goodyear gereed voor comeback op Silverstone

Samenvatting
  • Goodyear geeft specs vrij voorafgaand aan FIA WEC seizoensopener
  • Jota Sport, Jackie Chan DC Racing en High Class Racing kiezen voor Goodyear
  • 12.000 testkilometers op 7 verschillende circuits

Ode aan de vliegende ‘Wingfoot’

De auto’s van High Class, Jackie Chan DC Racing en Jota Sport zijn voor het eerst sinds 2006 voorzien van het Goodyear-logo in Le Mans-stijl. Het Goodyear-logo integreert de ‘Wingfoot’ (de gevleugelde voet) van de Romeinse god Mercury. Dit historische symbool voor snelheid en reizen komt op Silverstone extra tot zijn recht in de speciale livery van de auto van Jota Sport Oreca (bestuurd door 2014 WEC-kampioen Anthony Davidson, 2018 LMP2-racewinnaar Roberto González en Formule E- en DTM-racewinnaar António Félix da Costa), als ode aan deze historische comeback.

Voorafgaand aan de openingsronde van het 2019/2020 FIA World Endurance Championship (WEC) op Silverstone heeft Goodyear de specificaties van de nieuwe WEC-banden bekendgemaakt. De race op 1 september aanstaande markeert Goodyear’s wereldwijde comeback in de autosport. Voor het acht ronden tellende WEC-kampioenschap heeft Goodyear vier compleet nieuwe compounds ontwikkeld.

Drie topteams in de competitieve LMP2-klasse van het WEC – Jota Sport, Jackie Chan DC Racing en High Class Racing – racen dit seizoen op de nieuwe Goodyear-banden. Op Silverstone is dit de enige WEC-klasse met een meer-merkencompetitie voor de banden en daarmee is het voor Goodyear een mooie showcase om de allernieuwste technologieën te laten zien.

Nieuwe visie op maximale prestaties op droog

Volgens de WEC-reglementen mogen bandenfabrikanten gedurende het seizoen maximaal drie verschillende spec slickbanden aan teams leveren. Na intensieve tests gedurende 12.000 kilometer op zeven verschillende circuits heeft Goodyear de eerste twee typen slicks geselecteerd. Op Silverstone biedt Goodyear de drie teams de keuze uit de A- (zachtste compound) en C-spec (medium compound) band. Gedurende de eerste drie races op Silverstone, Shanghai en Fuji werkt Goodyear nauw met de teams samen om de A- en C-spec banden voor hun auto’s verder te optimaliseren. Het derde type slickband volgt naar verwachting in Bahrein (14 december) of São Paulo (1 februari).

Nieuwe technologieën voor een natte baan

Een race tijdens een ‘English Summer’ resulteert automatisch vaak in natte omstandigheden. Daarom is Goodyear’s LMP2-regenband voorzien van een compleet nieuw loopvlak met glooiende groeven in de schouder van de band om water met hoge snelheid af te voeren. Tegelijkertijd behoudt de regenband een groot doorlopend centraal profiel voor behoud van de stabiliteit en grip bij hoge bochtenkrachten. Dit ontwerp is geïnspireerd op Goodyear’s nieuwe Eagle F1 SuperSport-serie voor ultra high-performance sportwagens voor de openbare weg.

De intermediate-band heeft dezelfde constructie als de A-spec slickband om de grip te vergroten in de overgang van natte naar droge condities. Dankzij die veelzijdigheid kunnen teams de stintduur tussen pitstops verder optimaliseren.

Over Goodyear

Goodyear is een van 's werelds grootste bandenleveranciers. Het bedrijf vervaardigt zijn producten in 48 fabrieken in 22 landen overal ter wereld en heeft circa 64.000 medewerkers in dienst. In twee innovatiecentra - in Akron, Ohio, en Colmar-Berg, Luxemburg - werken we aan de ontwikkeling van geavanceerde producten en diensten die de norm bepalen voor de industrie op het gebied van technologie en prestaties. Meer informatie over Goodyear en zijn producten vindt u op www.goodyear.eu.

Voor extra afbeeldingen ga naar: http://news.goodyear.eu  

Volg ons op LinkedIn @goodyeardunloptiresbenelux