Praha,
09
Březen
2020
|
11:18
Europe/Amsterdam

Goodyear dosáhl jako první výrobce u jediných pneumatik současně nejvyšších hodnot úspory paliva i trakce

Společnosti Goodyear se jako prvnímu světovému výrobci podařilo vyvinout celoroční pneumatiky, které spojují zimní způsobilost doloženou označením symbolem sněhové vločky v horském masivu (3PMSF) a nízký valivý odpor nejvyšší třídy A štítků Evropské unie. Veřejnosti pneumatiky určené pro originální výbavu vozidel ve výrobě představí v průběhu letošního roku.

Dosažení trakčních vlastností na úrovni velmi přísných požadavků na označení 3PMSF a současně i hodnoty valivého odporu třídy A představuje mimořádný úspěch. Výsledkem je jak špičková trakce, tak i vrcholná palivová hospodárnost – přínos nízkého valivého odporu – pneumatik, které mohou sloužit jako příklad úspěšného zapojení značky Goodyear do utváření dopravy budoucnosti.

Vývojový projekt zahrnoval spolupráci technologických týmů značky v Lucembursku a v Německu, které vycházely z posledního vývoje dezénů běhounu standardních i celoročních pneumatik a nových možností složení směsi. Oba týmy Goodyear na tomto technologickém průlomu spolupracovaly také s automobilkami. Nové pneumatiky by se tak již v průběhu letošního roku měly objevit na nově vyrobených modelech jako je Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback a DS7 Crossback.

Využití nových pneumatik Goodyear jako originální výbavy několika dalších modelů by mělo následovat.

„Tento projekt je skvělým příkladem toho, jak dokážeme předvídat potřeby našich zákazníků, a naší technologické převahy, s níž naše pokročilé technologie využíváme tak, aby jim přinášely hmatatelný přínos,“ řekl Xavier Fraipont, viceprezident pro produktový vývoj společnosti Goodyear v regionu Evropa, Afrika a Blízký východ.

Poznámka: Na štítcích pneumatik Evropské unie se hodnotí tři kategorie: úspora paliva, přilnavost z mokra a vnější hlučnost pneumatik. V kategorii palivové účinnosti štítky rozeznávají sedm tříd označených písmeny od G (nejméně hospodárné) až po A (nejhospodárnější).

O společnosti Goodyear

Goodyear je jedním z největších světových výrobců pneumatik. Společnost zaměstnává přibližně 64 tisíc pracovníků a své výrobky vyrábí ve 47 závodech v 21 zemích světa. Dvě inovační centra – Akron v Ohiu a Colmar-Berg v Lucembursku – usilují o rozvoj nejmodernějších výrobků a služeb, které stanovují technologické a výkonnostní standardy pro celé odvětví. Více informací o společnosti Goodyear a jejích produktech najdete na https://www.goodyear.eu/corporate_emea/.

Můžete také sledovat twitterový účet @Goodyearpress.