Kontich,
20
februari
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Goodyear brengt je verder met de nieuwe EfficientGrip Performance 2 band

Samenvatting

De kilometrage van de nieuwe Goodyear EfficientGrip Performance 2ligt 50% hoger dan zijn voorganger*, en 20% hogerdan een vergelijkbare Michelin-band**.

De gloednieuwe EfficientGrip Performance 2 autoband is beschikbaar in 45 maten voor velggroottes van 15 tot en met 18 duim, en mikt op chauffeurs die méér eisen van een band. Door een nog betere levensduur te bieden, gekoppeld aan uitstekende remprestaties op nat en droog wegdek, bestendigt de EfficientGrip Performance 2 autoband van Goodyear zijn leiderspositie binnen het HP segment.

De nieuwe band pakt uit met een verbluffende toename van 50% in kilometrage tegenover de eerste generatie, en zingt het daarmee nog 20% langer uit dan de concurrerende Michelin-band*. De levensduur van een band is echter verwaarloosbaar indien er op veiligheid ingeboet wordt. Maar ook in die categorie tonen de onafhankelijke tests van de gerenommeerde Duitse keuringsinstantie TÜV SÜD aan dat de EfficientGrip Performance 2 als beste uit een vergelijkende test komt tegen vier concurrenten: de band haalt de kortste remafstanden op zowel droog als nat wegdek***.

“De nieuwe EfficientGrip Performance 2 biedt een oplossing zonder compromissen aan voor de meest veeleisende consumenten, die een zo hoog mogelijke levensduur willen zonder in te boeten op prestaties”, zegt Xavier Fraipont, vice-president productontwikkeling EMEA bij Goodyear. “Dankzij de niet aflatende inspanningen van onze ontwikkelaars en ingenieurs kunnen consumenten nu nog langer rijden met hun EfficientGrip Performance 2 banden, een verwezenlijking waar we bijzonder trots op zijn!”

De volgende innovatieve kenmerken eigen aan Goodyear geven de band zijn uitzonderlijke mix van levensduur en prestaties:

  • Mileage Plus Technology: de hoge elasticiteit en flexibiliteit van het loopvlak leiden tot minder breuken bij slechte wegen, zonder toegevingen te doen op vlak van prestaties.
  • Wet Braking Technology: de lagere stijfheid van de rubbercompound vergemakkelijkt het buigen van de blokken van de band en verbetert de waterafvoer. Langere gripranden en een groter aantal gripranden vergemakkelijken de waterafvoer
  • Dry Stability Plus Technology: grote ribben in het midden van het loopvlak zorgen voor een verhoogde stijfheid, en dus verhoogde stabiliteit bij noodmanoeuvers.

De Goodyear EfficientGrip Performance 2 is beschikbaar in 45 maten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Interne schatting, gebaseerd op vergelijkingen met de eerste generatie Goodyear EfficientGrip Performance. Bandenmaat 205/55R16 91V op testwagen Volkswagen Golf VII. Locatie: wegen in Luxemburg en Frankrijk.

** Een 20%/11.000 km hogere kilometerafstand dan de op één na best geteste concurrent. Levensduur (d.w.z. wanneer de wettelijke minimale profieldiepte is bereikt) in vergelijking met de vier nieuwste modellen van de belangrijkste concurrenten in het HP zomer-segment (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Getest door TÜV SÜD Product Service GmbH in nov. 2019 in opdracht van Goodyear. Geteste bandenmaten 205/55R16 91V; testauto: VW Golf VII, testlocatie: open wegen in centraal Duitsland. Rapportnummer: 713171748. Het volledige rapport is beschikbaar op: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html. Veronderstelling voor gemiddeld aantal gereden kilometers per jaar: 13.000 km (ADAC, rapport: Voordelen van autorijden in Europa)

*** Kortere remafstand op natte en droge wegen dan alle geteste concurrenten. Vergeleken met de vier nieuwste ontwerpen van de belangrijkste concurrenten in het HP-zomersegment (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). Getest door TÜV SÜD Product Service GmbH in november 2019 in opdracht van Goodyear. Geteste bandenmaten 205/55R16 91V; testauto: VW Golf VII, testlocatie: ATP Papenburg (D), GPG Mireval (F), TÜV SÜD PS Garching (D), Neubiberg (D), Denburg (D). Rapportnummer: 713171748. Het volledige rapport is beschikbaar op: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html

 

Over Goodyear

Goodyear is een van 's werelds grootste bandenleveranciers. Het bedrijf vervaardigt zijn producten in 47 fabrieken in 21 landen overal ter wereld en heeft circa 63.000 medewerkers in dienst. In twee innovatiecentra - in Akron, Ohio, en Colmar-Berg, Luxemburg - werken we aan de ontwikkeling van geavanceerde producten en diensten die de norm bepalen voor de industrie op het gebied van technologie en prestaties. Meer informatie over Goodyear en zijn producten vindt u op http://www.goodyear.eu/.

Volg ons op LinkedIn @goodyeardunloptiresbenelux