Praha,
18
Prosinec
2019
|
12:56
Europe/Amsterdam

FIA Mistrovství světa endurance jmenovalo Goodyear oficiálním dodavatelem pneumatik pro třídu LMP2

  • Nejnovější generace závodních pneumatik Goodyear Eagle SuperSport pro týmy Mistrovství světa endurance a Evropský seriál Le Mans
  • Smlouva vstupuje v platnost k začátku sezóny 2020/2021 FIA Mistrovství světa endurance a předznamenal ji návrat značky Goodyear na závod 24 Hodin Le Mans

Goodyear se stává oficiálním dodavatelem pneumatik pro vozy kategorie LMP2 na FIA Mistrovství světa endurance (WEC) a při Evropském seriálu Le Mans (ELMS).

Smlouva na několik sezón byla mezi Automobile Club de l’Ouest (ACO), FIA Mistrovstvím světa endurance a společností Goodyear uzavřena poté, co se ACO rozhodl pověřit dodávkami pneumatik pro vysoce konkurenční třídu prototypů Le Mans jediného dodavatele. Dohoda dále posiluje spolupráci mezi 24 Hodin Le Mans, předními evropskými a světovými šampionáty endurance a jednou z nejúspěšnějších značek pneumatik v celé historii motoristického sportu.

Letos v létě Goodyear ohlásil, že se vrací na evropské a světové závody automobilů a začíná dodávat pneumatiky vybraným partnerům třídy LMP2 na Mistrovství světa endurance. Přesvědčivý comeback mu minulý měsíc zajistilo vítězství týmu JOTA ve třetím kole mistrovství, na závodě Šanghaj 4 hodiny. Nová smlouva o dodávkách pneumatik pro všechny týmy třídy LMP2 na Mistrovství světa endurance pokrývá nejprve osmikolovou sezónu 2020/2021, kterou otevře v příštím roce v září závod v Silverstone a která bude dále pokračovat závody kolem světa na čtyřech světadílech, aby vyvrcholila v červnu roku 2021 na 24 hodin Le Mans, tedy na závodě, jenž vozy na pneumatikách Goodyear vyhrály rovnou při 14 příležitostech.

Oficiální partnerství s Evropským seriálem závodů Le Mans, předním světovým seriálem kontinentálních závodů endurance, pak začne v dubnu roku 2021. Kategorie LMP2 je nejvyšší z několika tříd šampionátu, který hostí šest předních evropských závodních okruhů. Partnerství znamená, že všichni závodníci zapsaní v sezóně 2021 na 24 Hodin Le Mans ve třídě LMP2, včetně vozů, které se neúčastní WEC a ELMS, budou moci užívat posledních výsledků vývoje závodních pneumatik Goodyear. Pro Goodyear to bude znamenat vyšší přítomnost značky na okruhu i mimo něj a podporu pro uvedení jeho nejnovější řady pneumatik Eagle F1 SuperSport, která obsahuje technologii odvozenou z motoristického sportu, na trh.

Mike Rytokoski, viceprezident a ředitel marketingu osobních pneumatik Goodyear v regionu Evropa, Blízký východ a Afrika:

„Goodyear má za sebou v oblasti motoristického sportu dlouhou a pozoruhodnou historii. Návdavkem k našemu nepřekonanému rekordu v Formuli jedna s 368 vítězstvími Velké ceny je to i 14 celkových vítězství ve 24 hodin Le Mans. Nové partnerství nám umožňuje předvést naši technologii, odolnost a užitné vlastnosti na nejslavnějším vytrvalostním závodě světa. Jsme velmi hrdí na to, že si nás na takový úkol vybrali.“

Pierre Fillon, prezident Automobile Club de l’Ouest:

„Historie značky Goodyear na závodech Le Mans zahrnuje některé z nejznámějších vítězství šedesátých až devadesátých let. Jsme velice potěšeni tím, že si vyhlášená světová značka s tak bohatou historií vítězství vybrala právě 24 hodin Le Mans, WEC a ELMS, aby prokázala své kvality v prostředí těch nenáročnějších závodů. Její oddanost budoucnosti vytrvalostních závodů je inspirující a dokonale odráží étos ACO a všech našich endurance šampionátů.“

Gerard Neveu, CEO, FIA Mistrovství světa endurance a Evropský seriál Le Mans

„Od letošního oznámení návratu značky Goodyear je její odhodlání velmi působivé. Vítězství ve třídě LMP2 světového šampionátu hned na třetí pokus ukazuje, jaké investice, technologie a nasazení za týmem Goodyear stojí. Jsme pyšní na to, že se Goodyear stal prémiovým partnerem Mistrovství světa endurance a Evropského seriálu Le Mans a že budou naše týmy LMP2 moci těžit z profesionální podpory na nejvyšší úrovni, která zajistí nadále velmi těsnou soutěž v této kategorii.”

O společnosti Goodyear

Goodyear je jedním z největších světových výrobců pneumatik. Společnost zaměstnává přibližně 64 tisíc pracovníků a své výrobky vyrábí ve 47 závodech v 21 zemích světa. Dvě inovační centra – Akron v Ohiu a Colmar-Berg v Lucembursku – usilují o rozvoj nejmodernějších výrobků a služeb, které stanovují technologické a výkonnostní standardy pro celé odvětví. Více informací o společnosti Goodyear a jejích produktech najdete na https://www.goodyear.eu/corporate_emea/.

Můžete také sledovat náš twitterový účet @Goodyearpress nebo vstoupit do naší skupiny ThinkGoodMobility na LinkedIn.