Praha,
12
Březen
2020
|
16:18
Europe/Amsterdam

Fast Bikes: nejrychlejší motocyklové pneumatiky jsou značky Dunlop

  • Dunlop D213 GP Pro zvítězily v testu pneumatik časopisu ‘Fast Bikes’
  • Nejkratší čas z pěti testovaných značek
  • Celkový vítěz uceleného testu pneumatik

 

Britský měsíčník Fast Bikes zveřejnil výsledky svého postupného testu předních pneumatik s dezénem pro volné jízdy na okruhu a vyhlásil Dunlop D213 GP Pro za nejlepší pneumatiky v této kategorii.

Testovací jezdec Fast Bikes Carl Stevens, který je sám také zkušeným závodníkem, se projel na pneumatikách pěti různých značek na náročném okruhu Parcmotor Castelloli. Testoval je na motocyklu Suzuki GSX-R1000 nejnovější generace.

Stevens měl pro D213 GP Pro jen slova nadšení: „Žádné jiné testované pneumatiky nenabídly při prvním záběru podobný pocit a sebejistotu, kterými pneumatiky Dunlop jen přetékají“.

Na pneumatikách Dunlop dokázal Stevens zdolat okruh rychleji než na pneumatikách všech ostatních čtyř značek a byl s D213 GP Pro dokonce o celou jednu vteřinu rychlejší než na pneumatikách jedné z konkurenčních značek, což při závodech na dráze představuje skutečně obrovský rozdíl. „Zatím nikdy jsem nejel s takovou jistotou, i když jsem šíleně přidával plyn, jako na D213GPs. Přední kolo mě úplně dostalo tím, jak se vracelo z náklonu jako by je zpátky táhl magnet,“ dodal Stephens.

Stephens ocenil i užitné vlastnosti zadních pneumatik: „Ať jsem udělal jakoukoli blbost, dokázaly ji zvládnout a udržet si svůj režim. Pneumatiky, které udělají všechno, co se po nich chce, a ještě mnohem víc. Co by ještě člověk mohl chtít?”

Pneumatiky D213 GP Pro mají konstrukci bezešvého pásu (JLB). Nejnovější dezén JLB předních pneumatik se skládá ze tří podkladových vrstev, které prokazatelně zabraňují deformaci pneumatik při jejich zatížení velmi silnými odstředivými silami nebo při náklonu v zatáčkách při vysokých rychlostech. Nová konstrukce JLB byla navržena také tak, aby se dále zvýšila přesnost a stabilita při prudkém brzdění. Na zadních pneumatikách bezešvý pás jednovrstvého, vysoce tažného aramidu poskytuje výhodu silné, a přitom odlehčené kostry s mimořádně předvídatelným chováním, zpětnou vazbou a stabilní výkonností.

Luca Davide Andreoni, marketingový manažer Dunlop Motorcycle Europe, to komentoval takto: “Kromě toho, že vyhrály v testu časopisu, osvědčily D213 GP Pro své kvality i vítězstvím v závodech, které předpisují pneumatiky s dezénem. Posloužily k vítězství v závodech tříd superstock a supersport na celém světě, včetně Isle of Man TT. Jsme nadšení, že Fast Bikes nyní vyhlásily Dunlop i za vítěze tohoto velmi tvrdého testu pneumatik.”

Pneumatiky D213 GP Pro tvoří nejvyšší segment řady hypersportovních pneumatik značky Dunlop, která dále zahrnuje pneumatiky GP Racer D212 pro volné jízdy na okruhu, SportSmart TT pro jízdy na okruhu i po silnici a SportSmart Mk3 pro převážně silniční použití.

Dunlop Europe

Dunlop Europe je jedním z předních světových výrobců motocyklových pneumatik s působivou historií úspěchů ve světě sportovních motocyklů. Dunlop Europe je technickým partnerem týmů Suzuki Endurance Race Team a Honda Racing v závodech Mistrovství světa endurance, oficiálním dodavatelem pneumatik pro šampionáty Mezinárodní motocyklové federace Moto2 a Moto3 a historicky nejúspěšnější značkou v závodě Isle of Man TT. V terénu je Dunlop značkou vítězů a mistrů velkých cen v motokrosu. Na čtyřech kolech je Dunlop nejúspěšnější značkou pneumatik v dějinách závodu Le Mans 24h.

Pro více informací navštivte www.dunlop.eu nebo sledujte twitterový účet @DunlopMoto