Kontich,
19
februari
2020
|
13:01
Europe/Amsterdam

Elektrisch racen: Goodyear bevestigd als officiële bandenleverancier voor Pure ETCR

Goodyear is gekozen als officiële bandenleverancier en oprichtingspartner voor de eerste volledig elektrische multi-merk touringcarserie: Pure ETCR.

Goodyear zal een band op maat ontwikkelen voor Pure ETCR geïnspireerd op Goodyear's nieuwste banden voor elektrische wagens en de nieuwe Eagle F1 SuperSport met een combinatie van technologieën. De definitieve specificaties van de nieuwe band zullen in het voorjaar onthuld worden, voorafgaand aan het eerste Pure ETCR-evenement.

Er zal gebruik worden gemaakt van een beproefde motorsportconstructie, maar met een profielontwerp waarbij de Pure ETCR-coureurs dezelfde banden kunnen gebruiken zowel in natte als in droge omstandigheden, waardoor het aantal banden voor elk evenement sterk zal verminderen. Dit sluit aan bij de missie van Goodyear en Pure ETCR om samen te werken aan duurzame oplossingen voor de toekomst van de mobiliteit en de motorsport.

Mike Rytokoski, vicevoorzitter en Chief Marketing Officer van Goodyear Europe, zegt: "Goodyear is een leider in de ontwikkeling van banden voor elektrische voertuigen. In Europa is de helft van onze OEM-bandenontwikkeling bestemd voor EV's en hybride wagens.

"We brengen veel ervaring mee naar ETCR bij het ontwikkelen van banden voor elektrische voertuigen. High-performance elektrische voertuigen hebben heel andere behoeften dan hun benzine- of dieselequivalenten. Ze zijn zwaarder en hebben meer koppelkracht. Goodyear heeft reeds banden ontwikkeld die deze directe vermogenstoevoer aankunnen en die een hoge mate van grip en tractie combineren met een lage rolweerstand om de actieradius en de efficiëntie te vergroten. Onze samenwerking met Pure ETCR is veel meer dan alleen het leveren van racebanden. Samen zullen we racebanden gebruiken om technologie te ontwikkelen die de volgende generatie high-performance-coureurs in verwondering brengt.

Pure ETCR zal worden gepromoot door Eurosport Events; dezelfde organisatie achter de WTCR - FIA World Touring Car Cup, dewelke Goodyear in 2020 ook zal voorzien van banden, en die is samengesteld met allerhande high-performance productie-auto's van talrijke fabrikanten.

Het volledig nieuwe eventformat, is gebaseerd is op een aantal korte, actievolle, wiel-tot-wiel spanningsopbouwende rondes met een Grand Final. Voor Goodyear ligt de nadruk op snelle opwarmtijden en consistentie. Dit betekent dat de coureurs vanaf de start van de race voluit kunnen gaan, zonder dat ze dure bandenopwarmingsapparatuur nodig hebben die in andere kampioenschappen worden gebruikt.

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events, de promotor van Pure ETCR, zei: "We zijn erg blij Goodyear te mogen verwelkomen bij Pure ETCR als een van de oprichters van de serie. Goodyear heeft een unieke race-erfenis waarbij prestaties en innovatie centraal staan; een perfecte partner voor ons nieuwe, moderne elektrische racevlaggenschip. Onze samenwerking vormt de perfecte aanvulling met Goodyear in WTCR, waarvan we ook verwachten dat het zeer succesvol zal worden. Met een op maat gemaakte high-performance, vierseizoenen ontwerp hoeven er minder banden te worden geproduceerd voor Pure ETCR en dit sluit perfect aan bij onze verplichtingen op het gebied van duurzaamheid. We twijfelen er niet aan dat Goodyear een eersteklas partner zal zijn op het gebied van techniek en marketing voor Pure ETCR, een geweldig platform om Goodyear #backtoracing te activeren".

Goodyear's terugkeer naar de motorsport

Sinds de aankondiging van Goodyear's terugkeer naar de internationale motorsport afgelopen zomer heeft de bandenfabrikant een FIA-wereldkampioenschap Endurance LMP2 gewonnen met Jota Sport en staat Jackie Chan DC Racing aan het hoofd van de titelrace. Goodyear's comeback omvat ook het worden van de officiële bandenleverancier voor de FIA World Touring Car Cup, de terugkeer naar de Duitse en Britse motorsport (als de nieuwe en enige bandenleverancier voor het Britse Touring Car Championship) en het leveren van banden aan toonaangevende Europese teams uit de Le Mans Series.

Over Goodyear

Goodyear is een van 's werelds grootste bandenleveranciers. Het bedrijf vervaardigt zijn producten in 47 fabrieken in 21 landen overal ter wereld en heeft circa 63.000 medewerkers in dienst. In twee innovatiecentra - in Akron, Ohio, en Colmar-Berg, Luxemburg - werken we aan de ontwikkeling van geavanceerde producten en diensten die de norm bepalen voor de industrie op het gebied van technologie en prestaties. Meer informatie over Goodyear en zijn producten vindt u op http://www.goodyear.eu/.

Volg ons op LinkedIn @goodyeardunloptiresbenelux