Praha,
01
Duben
2020
|
18:03
Europe/Amsterdam

Dvě novinky od Dunlopu: Mutant a Meridian nekompromisně řeší potřeby jezdců v různém terénu

  • Mutant - radikálně crossoverový design pneumatik s celoroční výkonností pro nejrůznější motocykly - od crossoverů až po scramblery 
  • Trailmax Meridian – vyvinuté tak, aby na nich nejsilnější adventury jezdily delší dobu a dojely dál

Praha, 1. dubna 2020 – Fascinující trh silničních motorek a adventur dnes dále rozčleňuje a obohacuje řada nových zajímavých netradičních produktů a segmentů, díky nimž toho dnes mají jezdci daleko více na výběr. Adventury mají například v čím dál tím větší oblibě nejen jezdci, kteří hledají vzrušení v terénu, ale i ti, kteří na nich dojíždějí do práce nebo cestují na delší vzdálenosti. Trh hypersportů se zase rozšířil o naháče a scramblery, které v sobě mají DNA svých bratranců z třídy superbike. Více než kdy jindy tak volba pneumatik představuje zcela zásadní faktor, díky němuž mohou jezdci všech typů maximalizovat výkonnost a použitelnost svých strojů. 

Značka Dunlop na to reaguje tím, že pod názvem Mutant a Trailmax Meridian uvádí na trh souběžně hned dvě zbrusu nové pneumatiky určené pro různý terén. Obě se na celosvětovém trhu objeví před zahájením letošní jezdecké sezóny a na evropském trhu jsou v prodeji již nyní.

Trailmax Meridian: Na prahu nového dobrodružství 

Stále vyšší počet silných silničních a terénních motorek představuje pro výrobce obrovskou výzvu i na vysoce konkurenčním trhu s motocyklovými pneumatikami. Jezdci od nich dnes očekávají dlouhou životnost, hypersportovní ovladatelnost, vysoký kilometrový proběh a nemalé terénní schopnosti. V zásadě požadují, aby pneumatiky podávaly stejně bezchybný výkon i na stále silnějších a těžších strojích, jako jsou BMW GS, Honda Africa Twin, Suzuki V-Strom a Triumph Tiger.

Další informace o Trailmax Meridian na:

https://news.goodyear.eu/cs-cz/na-prahu-nove-ery-adventur-dunlop-uvadi-na-trh-pneumatiky-trailmax-meridian/

Mutant: Extrémně pokročilý

Dunlop využil všech poznatků z oblasti trailových pneumatik, pneumatik pro supermoto a závody na mokrém terénu i pneumatik pro cestovní motorky; díky nim se původně jen koncept Dunlop Mutant stává skutečností. Spojením těch nejlepších vlastností všech výrobních řad bohatého portfolia značky Dunlop vznikly originální „crossoverové" pneumatiky. Zkušenosti ze závodů motorek třídy supermoto a ze závodů na mokru jim propůjčují sebedůvěru v chladném a deštivém počasí, nově však ve spojení s ovladatelností sportovních motorek a odolností cestovních strojů. Výsledkem jsou celoroční všestranné pneumatiky pro všechny typy terénu určené pro více než 370 různých modelů motorek od silničních naháčů přes scramblery až po velkokapacitní adventury. Mutant spojuje ovladatelnost a stabilitu hypersportovních pneumatik s mimořádnou přilnavostí na mokrém povrchu a překvapivými terénními dovednostmi.

Další informace o pneumatikách Mutant na:

https://news.goodyear.eu/cs-cz/dunlop-uvadi-na-trh-pneumatiky-mutant-na-kazdou-cestu-za-jakehokoli-pocasi/

Dunlop Europe

Dunlop Europe 

Dunlop Europe je jedním z předních světových výrobců motocyklových pneumatik s působivou historií úspěchů ve světě sportovních motocyklů. Dunlop Europe je technickým partnerem týmů Suzuki Endurance Race Team a Honda Racing v závodech Mistrovství světa endurance, oficiálním dodavatelem pneumatik pro šampionáty Mezinárodní motocyklové federace Moto2 a Moto3 a historicky nejúspěšnější značkou v závodě Isle of Man TT. V terénu je Dunlop značkou vítězů a mistrů velkých cen v motokrosu. Na čtyřech kolech je Dunlop nejúspěšnější značkou pneumatik v dějinách závodu Le Mans 24h.

Pro více informací navštivte www.dunlop.eu nebo sledujte twitterový účet @DunlopMoto