Praha,
18
Listopad
2019
|
12:54
Europe/Amsterdam

Dunlop uvádí na trh pneumatiky Mutant - na každou cestu za jakéhokoli počasí

Značka Dunlop představuje nové, mimořádně všestranné pneumatiky Mutant, které na trh zavádějí nový crossoverový segment. Dunlop Mutant umožňují celoroční jízdu na všech typech komunikací více než 370 různým modelům motorek - adventurám, sportovně-turistickým strojům, naháčům, retro motorkám a scramblerům. 

Dunlop Mutant budou v prodeji od ledna 2020 jako výsledek spojení poznatků z výroby vysoce ceněných hypersportovních a turistických pneumatik značky Dunlop a technologií vyvinutých při závodech v mokrém počasí. Dunlop toto spojení inovací nazývá „technologií čtyř ročních období“. Její podstatou jsou různé materiály podkladových vrstev a konstrukce a směsi, které byly navrženy pro provoz v nejdrsnějším podnebí – včetně obzvlášť tvrdých zimních podmínek. Díky tomu nesou pneumatiky Mutant i označení ‚M+S‘, které dokládá, že jsou nanejvýš vhodné do skutečně náročných podmínek.

Dmitri Talboom, produktový manažer Dunlop Motorcycle Europe, vysvětluje: „Mutant nabízejí jezdcům ovladatelnost a stabilitu, jaké by čekali od hypersportovních pneumatik, ale současně také vůbec nejlepší přilnavost za mokra závodních pneumatik a odolnost obvyklou u pneumatik turistických. Dunlop má rozsáhlé zkušenosti se sportovně turistickými pneumatikami jako RoadSmart III, které vyhrávají řadu testů, pneumatikami pro adventury jako nejnovější Trailmax Meridan a pneumatikami excelujícími v závodech na mokru v Moto2 nebo na Mistrovství světa endurance. Náš vývojový tým všechny tyto získané znalosti spojil dohromady a vytvořil pneumatiky skutečně pro všechna roční období.”

Díky řadě s pěti rozměry vpředu a šesti vzadu může být pneumatikami Dunlop Mutant osazeno více než 370 různých modelů motorek. Dunlop se totiž zaměřil na to, aby nebyly určeny jen pro typické crossovery jako Ducati Multistrada a Yamaha Tracer, nýbrž aby si užitné vlastnosti crossoverových motorek mohli dopřát majitelé široké škály různých modelů. „Ve stále větší míře se setkáváme s tím, že jezdci scramblery, retra a naháče používají po celý rok a jako univerzální motorky. Náš průzkum ukázal, že přitom hledají pneumatiky, které by jim mohly dát hypersportovní ‚feel‘ a ovladatelnost, ale přitom také jistotu, že si budou jízdu užívat za jakéhokoli počasí. A Dunlop Mutant jim toto jedinečné kouzlo crossoveru nabízí,” řekl Dmitri Talboom.

Nápaditý dezén běhounu pneumatik Mutant kombinuje agresivně působící bloky a dynamický směrový dezén. Jejich výrazný vzhled připomíná pneumatiky pro supermoto a ‚dirt track‘. Lze očekávat, že i díky němu se pneumatiky Mutant stanou oblíbenou volbou pro speciálně postavené motorky, které by měly mít styl – ale bez ústupků, pokud jde o jejich užitné vlastnosti. Právě to totiž tento zcela nový druh pneumatik přesně naplňuje.

Dunlop Europe

Dunlop Europe je jedním z předních světových výrobců motocyklových pneumatik s působivou historií úspěchů ve světě sportovních motocyklů. Dunlop Europe je technickým partnerem týmů Suzuki Endurance Race Team a Honda Racing v závodech Mistrovství světa endurance, oficiálním dodavatelem pneumatik pro šampionáty Mezinárodní motocyklové federace Moto2 a Moto3 a historicky nejúspěšnější značkou v závodě Isle of Man TT. V terénu je Dunlop značkou vítězů a mistrů velkých cen v motokrosu. Na čtyřech kolech je Dunlop nejúspěšnější značkou pneumatik v dějinách závodu Le Mans 24h.

Pro více informací navštivte www.dunlop.eu nebo sledujte twitterový účet @DunlopMoto