Praha,
28
Únor
2019
|
13:49
Europe/Amsterdam

Dunlop oficiálním partnerem Evropského poháru Yamaha R3 bLU cRU

Značka Dunlop bude oficiálním dodavatelem pneumatik pro nový Yamaha R3 bLU cRU European Cup. Cílem nového šampionátu pod taktovkou zkušeného pořadatele JiR je najít nové hvězdy motocyklového sportu, které se v budoucnu vydají ve stopách hrdinů velkých cen MotoGP.

Pohár je součástí úspěšného programu Yamaha bLU cRU na podporu nové generace jezdeckých talentů. Vychází z osvědčené tradice jednorázových seriálů závodů, v nichž všichni jezdci závodí na stejných strojích Yamaha YZF-R3.

Jako oficiální pneumatiky pro Pohár pořadatelé vybrali Dunlop D213 GP Pro, které jsou vrcholným modelem sportovních pneumatik značky Dunlop schválených i pro běžný silniční provoz a osvědčily se již při různých závodech na okruzích i na silnici, jak vysvětluje manažer motoristického sportu Wim Van Achter: „Dunlop D213 GP Pro byly uvedeny na trh v roce 2017 a rychle za sebou přispěly k vítězství v supersportovních kategoriích závodů tak rozdílných jako Isle of Man TT Superstock, CIV National 600 nebo IDM, v nichž však shodně rozhoduje maximální výkonnost silničních pneumatik. Na všech těchto závodech prokázaly vynikající rychlost a skvělou stabilitu při razantním brzdění. Řidiči se nám svěřili také s tím, že si užívali kratší dobu rozehřívání danou naší inovativní běhounovou směsí a nejmodernějším dezénem ve tvaru ploutve.“

Všechny stroje YZF-R3 budou vybaveny pneumatikami Dunlop D213 GP Pro o rozměru 110/70R17 vpředu a 40/70R17 vzadu.

Pohár otevírá speciální kategorii pro jezdce od 13 do 19 let a kategorii pro jezdce nad 19 let, kteří se utkají na sedmi mezinárodních okruzích včetně míst závodů World Superbike v Portimau a Jerezu. Prvních 25 jezdců celkového pořadí si bude moci nechat své motocykly YZF-R3 s pneumatikami Dunlop jako cenu.

Luca Davide Andreoni, marketingový manažer Dunlop Motorcycle pro Evropu, vysvětluje, proč je pro Dunlop tak důležitá podpora mladých talentů: „Jsme rádi, že můžeme Pohár podpořit, protože odpovídá naší strategii rozvoje budoucích hvězd. Jsme partnery Poháru talentů Británie, Asie a Evropy, Poháru Red Bull Rookie MotoGP Cup a nyní i Poháru Yamaha R3 bLU cRU European Cup. Všechny tyto programy perfektně ladí s naším přístupem k závodům, jehož základem je podpora nových talentů.”

KALENDÁŘ
21. dubna, Česká republika – Most
19. května, Portugalsko – Portimao
16. června, Švédsko– Ring Knutstorp TBC
7. července, Itálie– Varano de' Melegari
21. července, Španělsko – Jerez de la Frontera
3. srpna, Francie – Alès
18. srpna, Maďarsko – Pannonia Ring
Dunlop Europe

Dunlop Europe je jedním z předních světových výrobců výkonných a ultra-výkonných pneumatik s působivou historií úspěchů ve světě sportovních motocyklů. Dunlop Europe je technickým partnerem týmů Suzuki Endurance Race Team, Honda Racing a GMT94 Yamaha v závodech endurance, oficiálním dodavatelem pneumatik pro šampionáty Mezinárodní motocyklové federace Moto2 a Moto3.

Závodům endurance v poslední dekádě dominovali týmy a jezdci Dunlop Europe. V loňském ročníku závodů Isle of Man TT jezdci značky Dunlop pětkrát zvítězili a dvanáctkrát stáli na stupních vítězů. V závodech světové MXGP jezdí na pneumatikách Dunlop řada vítězných týmů jako třeba Kawasaki Racing.

Pro více informací navštivte www.dunlop.eu nebo sledujte twitterový účet @DunlopMoto