Kontich,
05
mei
2020
|
13:25
Europe/Amsterdam

Dunlop lanceert de nieuwe Trailmax Meridian

Samenvatting
  • Extreme prestaties voor krachtige enduro- en allroadmotoren
  • Opvallend loopvlakdesign voor uitstekende prestaties op droog, nat en offroad
  • Tot 15% langere levensduur
  • Een nieuw avontuur aan de horizon

Langdurige grip op nat of droog

Het robuuste loopvlak van de Trailmax Meridian ziet er niet alleen spectaculair uit, het is ook doelmatig en zeer effectief. Het is ontworpen om water snel af te kunnen voeren, met behoud van een hoog gripniveau op droog. Ook onder het oppervlak is deze band geavanceerd dankzij Dunlop’s MultiTread-technologie. Voorbeelden zijn de Hi-Silica rubbersamenstelling voor maximale grip op nat en flexibele eigenschappen bij lage temperaturen. Samen met het robuuste Rayon Ply-karkas zorgt dat voor een langere levensduur en een veel snellere opwarmtijd. Een prettige combinatie voor motorrijders die hun motorfiets steeds vaker het hele jaar door gebruiken.

De achterband heeft bovendien een nieuwe compound gekregen voor het centrale loopvlak die onder de rubbersamenstelling van de wang doorloopt. Dat komt de totale stijfheid van de achterband ten goede en zorgt voor een sportievere handling en extra grip wanneer er vermogen op de band wordt gezet.

Zowel de voor- als achterband vertrouwt op een tweelaags Rayon-Ply karkas dat samen met de Jointless Belt (JLB) technologie voor vertrouwenwekkende prestaties zorgt.Getest en geslaagd: offroadbestendigOok offroad moet een allroad motorfiets perfect presteren. Tijdens Dunlop’s eigen testen op een zachte, modderige ondergrond leverde de Trailmax Meridian meer grip dan zijn drie directe concurrenten en de huidige TrailSmart MAX. Op uitgeharde modder en op gravel lagen de prestaties op hetzelfde niveau als de TrailSmart MAX. Waarmee Dunlop bewijst dat de focus op rechtuitprestaties en handling niet ten koste is gegaan van de offroad-veelzijdigheid.Brede inzetbaarheidDe Trailmax Meridian is beschikbaar in vier maten voor en drie achter. Hij is bij uitstek geschikt voor montage onder een breed aanbod allroad motorfietsen, waaronder de BMW GS, Honda Africa Twin & Crosstourer, KTM Adventure, Suzuki V-Strom, Triumph Tiger en Yamaha Tenere & Super Tenere.

Dunlop onthult de nieuwe Trailmax Meridian, de meest avontuurlijke band in het segment. Hij is gepositioneerd boven de veelgeprezen TrailSmart MAX en is ontwikkeld voor de specifieke en complexe vereisten van de technisch meest geavanceerde enduro- en allroadmotoren.

Het succes van allroadmotoren als de BMW GS, Honda Africa Twin, Suzuki V-Strom en Triumph Tiger laat zien dat motorrijders steeds meer veelzijdigheid van hun motoren én hun banden verwachten.

In de afgelopen jaren is de markt veranderd. Vroeger waren sportieve motorfietsen het populairst, nu ligt de focus veel meer op allroads. Deze motoren zijn niet alleen geliefd vanwege hun hoge rijpositie en het comfort op lange afstanden, ze kunnen ook uitstekend offroad presteren.

Tot 15% langere levensduur

De nieuwe Trailmax Meridian voldoet aan breed uiteenlopende criteria: maximale prestaties offroad en op lange afstanden, maar ook het handlen van het vermogen en de krachtige prestaties van de nieuwste high-end motorfietsen.

Dunlop heeft voor de Trailmax Meridian een extra lange levensduur weten te realiseren, zelfs bij een stevige rijstijl. Tijdens testen bleek dat de nieuwe achterband een 6% langere levensduur heeft bij rechtuit rijden dan de beste concurrent, en zelfs meer dan 15% bij hellingshoeken van 40 graden. Dmitri Talboom, productmanager, legt uit: “Onderzoek leert ons dat dit precies is wat motorrijders nodig hebben. Ze hebben de duurzaamheid nodig voor lange woon-werkverkeer- of tourritten, met behoud van de hoge prestaties op bochtige binnenwegen tijdens een weekend-, vakantie- of bergtrip.”

Tegelijkertijd heeft Dunlop ook de levensduur van de voorband verder vergroot. Bijkomend voordeel is dat die voor de voorband- en achterband nu gelijk is, zodat het wisselen van beide banden nu gelijktijdig kan gebeuren, wat een tripje naar de dealer scheelt.

Over Dunlop

Dunlop Europe is een van 's werelds grootste fabrikanten van motorfietsbanden met een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van motorsport-successen. Dunlop Europe is een technische partner van het Suzuki Endurance Race Team en Honda Racing in Endurance World Championship Racing, de officiële bandenleverancier van het FIM Moto2- en Moto3-wereldkampioenschap en het meest succesvolle bandenmerk in de geschiedenis van de Isle of Man TT. Off-road, Dunlop is de keuze van de MXGP-racewinnaars en -kampioenen.