Kontich,
27
mei
2020
|
10:39
Europe/Amsterdam

De Goodyear Blimp keert na acht jaar terug naar Europa

De Goodyear Blimp zal in samenwerking met Eurosport luchtbeelden voorzien van vooraanstaande motorsport evenementen in Europa.

Deze week doemt een icoon terug op aan de horizon, nu de legendarische Goodyear Blimp voor de eerste keer in in lange tijd terugkeert naar Europa. Op dinsdag 26 mei werd een testvlucht met glans volbracht in Friedrichshafen (Duitsland).

“De Goodyear Blimp is een echt icoon dat al voor ruim honderd jaar tot de verbeelding spreekt”, zegt Mike Rytokoski, vice president en CMO van Goodyear Europe. “Naar zijn terugkeer in Europa werd reikhalzend uitgekeken, het is de perfecte manier om onze terugkeer naar de motorsport, onze nieuwe samenwerking met Eurosport, en de prijzenwinnende toevoegingen aan ons productportfolio te vieren.”

De Goodyear Blimp die in Europa ingezet zal worden is getooid in de Goodyear kleuren en eigendom van Zeppelin, een bekroning op de bijna 100-jarige samenwerking tussen Goodyear en Zeppelin.

De semi-rigide Zeppelin NT (new technology) meet meer dan 75 meter in lengte, en is bijna 18 meter hoog. Het zal dienst doen als een vooraanstaand herkenningspunt bij motorsport evenementen, en zal voor unieke luchtbeelden zorgen tijdens deze events. Wanneer de Blimp niet ingezet wordt voor Goodyear, zal het luchtschip voor commerciële vluchten ingezet worden in Duitsland.

“Bij Zeppelin zijn we trots om onze lange samenwerking met Goodyear verder te bestendigen en uit te breiden”, aldus Zeppelin CEO Eckhard Breuer. “We kijken ernaar uit om Europa aan ons werkgebied toe te voegen, en zo onze samenwerking een nieuwe, internationale dimensie te geven.”

Alhoewel de Goodyear Blimp vaker gespot kan worden in de Verenigde Staten, is het ook een Europees icoon. De Blimp vloog voor het eerst in Europa in juni 1972, in Cardington, Engeland. In de veertien jaren die volgden, vloog het luchtschip geregeld over Italië, Frankrijk, België, Schotland, Duitsland en Nederland. Het deed verschillende vooraanstaande sportieve en culturele evenementen aan, zoals de Duitse Grand Prix op de Nürbürgring in 1985, Roland Garros in 1986 en zelfs twee Britse Koninklijke bruiloften, vooraleer het op pensioen ging in 1986.

 

De Goodyear Blimp kwam in de daaropvolgende jaren geregeld terug naar Europa, maar de testvlucht die op dinsdag 26 mei plaatsvond in Friedrichshafen (Duitsland), markeert de eerste vlucht in Europa sinds 2012.

In de komende weken zal de Goodyear Blimp vooral in Duitsland te zien zijn. In het najaar wordt hij nog ingezet om enkele van de grootste overblijvende Europese races van 2020 te coveren vanuit de lucht, in samenwerking met Eurosport.

Dit zal de terugkeer van Goodyear naar de motorsport een verdere duw in de rug geven. Goodyear werd eerder al aangeduid als de officiële bandenpartner van de LMP2-klasse binnen het World Endurance Championship (WEC), de Europese Le Mans reeksBritish Touring Car Championship (BTCC), en door een nieuwe samenwerking met Eurosport, ook van de FIA World Touring Car Cup (WTCC) en Pure ETCR, de eerste volledig elektrische multi-brand touring car wedstrijd.

Meer informatie vindt u hier terug.

Over Goodyear

Goodyear is een van 's werelds grootste bandenleveranciers. Het bedrijf vervaardigt zijn producten in 47 fabrieken in 21 landen overal ter wereld en heeft circa 63.000 medewerkers in dienst. In twee innovatiecentra - in Akron, Ohio, en Colmar-Berg, Luxemburg - werken we aan de ontwikkeling van geavanceerde producten en diensten die de norm bepalen voor de industrie op het gebied van technologie en prestaties. Meer informatie over Goodyear en zijn producten vindt u op http://www.goodyear.eu/.

Meer afbeeldingen van de Goodyear Blimp, klik hier.
Volg de terugkomst van de Goodyear Blimp’s in Europe, via website, Facebook, Twitter en Instagram