Praha,
10
Červen
2020
|
15:20
Europe/Amsterdam

Další možnosti pro adventury. Dunlop uvádí na trh Trailmax Mission a SportSmart TT Trail

Shrnutí
  • Dvě novinky doplňují nedávno představené pneumatiky Mutant a Trailmax Meridian
  • Trailmax Mission nabízejí mimořádnou výkonnost v terénu
  • SportSmart TT Trail dodávají adventurám hypersportovní výkonnost na silnici

Adventury a scramblery představují jeden z nejrychleji rostoucích segmentů motocyklového trhu. Díky jejich stále bohatší nabídceze strany všech předních výrobců je dnes jezdci používají pro rovněž stále širší škálu aktivit, od dálkových cest až po „dirt“ v náročném terénu.

Dunlop ohlašuje příchod dvou nových pneumatik na opačných koncích nabídkypro adventury: Mission Trailmax pro skutečná dobrodružství v terénu a SportSmart TT Trail, které jako zcela nový koncept stírají hranice mezi hypersporty a adventurami. SportSmart TT Trail nabízejí špičkové užitné vlastnosti pro jezdce, kteří při jízděpo silnici požadují dynamickou ovladatelnost stroje na nejvyšší možné úrovni.

Dvě nové pneumatiky se v nabídce značky nacházejí vedle nedávno představených „crossoverových" pneumatik do každého počasí Mutant a Trailmax Meridian, které jsou určeny pro nejvýkonnější adventury jak na silnici, tak i v terénu.

Letos uvádíme na trh čtyři nové pneumatik pro adventury, díky tomu má dnes značka Dunlop pro tyto motocykly nejčerstvější a nejpropracovanější řadu pneumatik na trhu,“ řekl produktový manažer Dmitri Talboom.

Trailmax Mission

Moderní adventury jsou ideální pro dálkové cesty, ale mohou nabídnout i působivou výkonnost ve „špinavém“ terénu. Taková univerzálnost představovala pro výrobce pneumatik skutečnou výzvu. Mission nabízejí solidní užitné vlastnosti v terénuna úrovni některých dedikovaných trailových pneumatik, ale spojují je s vysokou odolností, kvalitou jízdy a stabilitou. Před podpisem konečné specifikace Dunlop otestoval více než 30 různých prototypů pneumatik Mission.

Jedním z jeho hlavních cílů byla odolnost. Vlastní testy Dunlopu prokázaly, že jezdci mohou očekávat ve srovnání s některými pneumatikami konkurenčních značek až dvojnásobný kilometrový proběh. Vyráběná verze zadních pneumatik Missionpři testech prokázala životnost 12 800 kilometrů, což je pro pneumatiku s takovými terénními vlastnosti skutečně velmi působivé číslo.*

Trailmax Mission byly vyvinuty pro jízdu na dlouhé vzdálenosti. Jsou ideálnípro jezdce, kteří na adventurách překonávají dlouhé vzdálenosti na silnici, ale přitom požadují i dostatečně hluboký běhoun a užitné vlastnosti pro jízdu v terénu v cíli své cesty.

K významnému zlepšení užitných vlastností předních i zadních pneumatik přispívá technologie Dunlop Staggered Step Technology. Stupně propůjčují běhounu větší tuhost a stabilnější výstupky omezují jeho ohyb a vytvářejí více záběrových hran tím způsobem, že po částečném opotřebení běhounu vystoupí na povrch další hrana, která se může znovu opřít do terénu.

Pneumatiky Mission mají výrazné výstupky, které jim dodávají potřebnou tuhost a odolnost ve skalnatém terénu, umožňují jízdu v terénu pod nižším tlakem a pomáhají jezdcům zdolávat hluboké a nerovné vyjeté koleje. Bočnice pneumatik byla posílena tak, aby se zvýšila jejich životnost a odolnost proti proražení.

Pneumatiky Mission přicházejí na trh v rozměru 19" a 21" vpředu a 17" a 18" vzadu, aby mohly sloužit modelům jako je Honda Africa Twin, Suzuki V-Strom, BMW GS, KTM 1290/1290S, 790R/790S, Yamaha Ténéré, Triumph 800/900/1200 a řadě dalších.

SportSmart TT Trail

Ne všichni milovníci adventur chtějí zdolávat kamenité a terénní tratě. Jejich hypersportovní zrychlení a stabilní ovládání dokáže z těchto motocyklů učinit i méně obvyklý stroj pro volné jízdy na okruhu. Speciálně pro zájemce o tento druh jízdy stvořil Dunlop jedinečnou pneumatiku: trailovou verzi svých mnoha testy korunovaných pneumatik SportSmart TT pro superbiky. SportSmart TT zvítězilyv testu časopisu Fast Bikes a časopis PS je vyhodnotil jako „nejovladatelnější pneumatiky“ v testu na suché trati. Pro jezdce, kteří požadují maximální úroveň dynamické výkonnosti při jízdě na silnici i na okruhu, Dunlop nyní zpřístupnil úctyhodně výkonné SportSmart TT i pro nejoblíbenější rozměry dnes prodávaných adventur.

Užitné vlastnosti Dunlop SportSmart TT Trail jsou zásluhou kombinace závodních technologií, včetně charakteristického běhounu Speed Vent. Složitě vypočítané dezénové drážky běhounu se při pohybu pneumatiky otevírají a zavírají a jako ventilace tak zlepšují odvod tepla. „V podobě pneumatik Sportsmart TT Trail přináší Dunlop na trh něco zcela nového. Současné vyspělé adventury jsou něco jako švýcarský armádní nůž mezi motocykly. Naše čtyři nové pneumatiky jezdcům dovolují, aby maximalizovali výkonnost svých motocyklů, ať už se jim adrenalin vyplavuje při volných jízdách na okruhu, dlouhých cestách nebo při zápasu s nejtěžším terénem," dodal Dmitri.

* Test provedli najatí nezávislí jezdci na 400 kilometrů dlouhé horské smyčce na stroji 2017 Suzuki V-Strom 1000 a pneumatikách o rozměru 110/80 19 a 150/70 17

Dunlop Europe

Dunlop Europe 

Dunlop Europe je jedním z předních světových výrobců motocyklových pneumatik s působivou historií úspěchů ve světě sportovních motocyklů. Dunlop Europe je technickým partnerem týmů Suzuki Endurance Race Team a Honda Racing v závodech Mistrovství světa endurance, oficiálním dodavatelem pneumatik pro šampionáty Mezinárodní motocyklové federace Moto2 a Moto3 a historicky nejúspěšnější značkou v závodě Isle of Man TT. V terénu je Dunlop značkou vítězů a mistrů velkých cen v motokrosu. Na čtyřech kolech je Dunlop nejúspěšnější značkou pneumatik v dějinách závodu Le Mans 24h.

Pro více informací navštivte www.dunlop.eu nebo sledujte twitterový účet @DunlopMoto