Praha,
04
Únor
2021
|
09:47
Europe/Amsterdam

CROSS Magazin vyhlásil pneumatiky Dunlop Geomax MX53 za „Výrobek roku“

  • pneumatiky znalce časopisu CROSS Magazin přesvědčily svou univerzálností a dlouhou životností
  • Geomax MX53 nabízejí offroadové užitné vlastnosti ve středně tvrdém až tvrdém terénu
  • byly vyvinuty v MXGP a mistrovství superkrosů

 

Časopis CROSS Magazin udělil pneumatikám Dunlop Geomax MX53 ocenění„Výrobek roku“. Po rozsáhlém testování je motokrosovým pneumatikám přiznal na výraz uznání za širokou škálu jejich užitných vlastností a dlouhou životnost.

Ve vydání z ledna 2021 vyhlásil CROSS Magazin pneumatiky Geomax MX53za „výrobek roku" 2020 s odůvodněním, že rozsah jejich užitných vlastností pro motokrosna středně tvrdém až tvrdém terénu a životnost, kterou prokázaly různých testech, nejenže představují pokrok ve srovnání s předchozí generací Geomax MX52, ale jsou vynikající samy o sobě.

Dunlop s pneumatikami Geomax MX53 „dokázal dále zlepšit výrobek, který se osvědčila po němž je velká poptávka,“ uvedl CROSS Magazin. „Předchozí generace pneumatik Geomax MX52, byla nejoblíbenější volbou mnoha různých zákazníků, protože nabízí velmi dobrý kompromis mezi užitnými vlastnostmi a dlouhou životností.“[1]

Ve srovnání s předchozí generací mají nové Geomax MX53 ještě širší rozsah použití a nabízejí lepší ovladatelnost, lepší brzdné vlastnosti a zpětnou vazbu. Na experty časopisu CROSS Magazin všechny tyto vlastnosti velice zapůsobily, a zvláště upozornili na „nejlepší možný kompromis“ mezi přilnavostí a životností pneumatik. „Geomax MX53 jsme prověřovali na různých trasách a v dlouhé řadě různých testů a podle našeho názoru jsou velmi blízko žádoucí rovnováze [mezi přilnavostí a životností],“ napsali.

MX53 jsou klíčovou součástí řady motokrosových pneumatik Geomax a byly speciálně navrženy jako její střední segment pro použití na středně tvrdém až tvrdém terénu. Řada Dunlop Geomax dále zahrnuje pneumatiky MX12 pro jízdu na písku a v blátě a vysoce ceněné MX33 určené pro měkký až středně tvrdý terén. Celé rodině pneumatik Geomax důvěřují jak přední výrobci, kteří ji používají jako originální výbavu svých motocyklů, tak vítězní jezdci a týmy v mistrovstvích jako je FIM Mistrovství světa v motokrosu (MXGP) a Monster Energy Supercross.

Luca Davide Andreoni, marketingový manažer společnosti Dunlop Motorcycle Europe: „Při testování nových MX53 s našimi jezdci jsme si uvědomili, jak se plodem našeho úsilív oblasti výzkumu a vývoje a zkušeností stal skutečně vyvážený produkt jak pro závodníky, tak pro amatérské jezdce. Na odborníky časopisu CROSS Magazin evidentně velice zapůsobil ještě širší rozsah možného použití než u předchozí generace a rovnováha mezi užitnými vlastnostmi a dlouhou životností. Jsme velmi hrdí na to, že nám udělili ocenění Výrobek roku.“

[1]Přeloženo z němčiny. Číslo 1/2021, CROSS Magazin (DE). Článek: PRODUKT DES JAHRES: DUNLOP GEOMAX MX-53

O značce Dunlop

Dunlop Europe je jedním z předních světových výrobců motocyklových pneumatik s působivou historií úspěchů ve světě sportovních motocyklů. Dunlop Europe je technickým partnerem týmů Suzuki Endurance Race Team a Honda Racing v závodech Mistrovství světa endurance, oficiálním dodavatelem pneumatik pro šampionáty Mezinárodní motocyklové federace Moto2 a Moto3 a historicky nejúspěšnější značkou v závodě Isle of Man TT. V terénu je Dunlop značkou vítězů a mistrů velkých cen v motokrosu a superkrosu.