Kontich,
04
juni
2020
|
13:54
Europe/Amsterdam

COVID-19 pandemie verdeelt het vlootlandschap in twee delen

Goodyear verfijnt Goodyear Total Mobility aanbod om aan nieuwe uitdagingen tegemoet te komen

Vanaf maart heeft de snelle opmars van COVID-19 een zware impact gehad op zowat alle industrieën in Europa. Sommige sectoren moesten hun productie verhogen om tegemoet te komen aan een plotse extra vraag, andere sectoren zagen hun voorraad sterk dalen doordat bedrijven hun activiteit beperkten om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

“Vlootbeheerders moesten hun dagelijkse manier van werken op zeer korte tijd aanpassen. Afhankelijk van de kernactiviteit van de vloot, zagen we al snel twee uiteenlopende situaties ontstaan in het vlootlandschap”, vertelt Grégory Boucharlat, Vice President Commercial Europe. “We zien een deel van onze grote vlootklanten overuren kloppen om essentiële goederen te leveren zoals voedingswaren en medische en chemische benodigdheden. Voor hen is uptime en de beschikbaarheid van chauffeurs belangrijker dan ooit. Echter, bij de vlootklanten die deel uitmaken van de belevering van automotive of industriële materialen zien we een groot aantal voertuigen stil staan omwille van fabriekssluitingen.”

In deze snel veranderende omgeving worden de transport- en logistieke bedrijven en hun leveranciers voor nieuwe uitdagingen gesteld. Om in deze uitdagende tijden aan de wijzigende noden van hun klanten te voldoen, breidt Goodyear haar end-to-end vlootaanbod, Goodyear Total Mobility, nog verder uit met een nieuw service pakket.

Om de hoge workload van vlootbeheerders te verlichten, werd een toegewijd en proactief team samengesteld om bandenwaarschuwingen voor hen te behandelen. Eender wanneer een voertuig dat uitgerust is met het Goodyear TPMS-systeem een lek-, temperatuur- of lagedruksignaal uitstuurt, wordt de situatie onmiddellijk geanalyseerd door het team en worden potentiële bandenproblemen opgelost nog voor ze zich voordoen. Dankzij de uitvoerige datasystemen die beheerd worden door Goodyear, heeft het team een volledig zicht op de waarschuwingshistoriek, hebben ze de expertise om de ernst van de situatie in te schatten, en kunnen ze het voertuig in kwestie lokaliseren. Indien hulp vereist is, zal een nabijgelegen bandenspecialist de bestuurder zo snel mogelijk helpen. Om snelle responstijden te garanderen, monitort Goodyear dagelijks de beschikbaarheid van hun ServiceLine24H techniekers opdat hun operationele klanten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben in heel Europa, 24u per dag, zeven dagen per week. Om de cirkel rond te maken, zal de vlootbeheerder geïnformeerd worden als de vrachtwagen hersteld is en onderweg naar de volgende levering.

Voor klanten die hun activiteiten tijdelijk hebben moeten afbouwen of stopzetten, voorziet Goodyear zowel praktische tips om vlootcontroles uit te voeren als aanbevelingen voor chauffeurs om zelf de banden van hun voertuig te inspecteren vooraleer te vertrekken.

“Als er een aanzienlijk aantal voertuigen stil staat voor enkele weken, dan komt er ruimte vrij voor uitgebreide voertuig- en materiaalcontroles, preventief onderhoud of installatie van nieuwe apparatuur door de klant”, gaat Boucharlat verder. “Hierdoor zagen we een toegenomen vraag naar en interesse in het Goodyear TPMS-systeem gedurende deze periode, nu vlootbeheerders meer en meer de toegevoegde waarde inzien van preventief bandenonderhoud”.

Over Goodyear

Goodyear is een van 's werelds grootste bandenleveranciers. Het bedrijf vervaardigt zijn producten in 47 fabrieken in 21 landen overal ter wereld en heeft circa 63.000 medewerkers in dienst. In twee innovatiecentra - in Akron, Ohio, en Colmar-Berg, Luxemburg - werken we aan de ontwikkeling van geavanceerde producten en diensten die de norm bepalen voor de industrie op het gebied van technologie en prestaties. Meer informatie over Goodyear en zijn producten vindt u op http://www.goodyear.eu/.